מוצר נוסף בהצלחה
2024-08-04T20:35:28+03:00


אחת ולתמיד, האם שמן זית מתאים לטיגון?


התשובה היא פשוטה, כמובן שכן.

נהוג לחשוב ששמן זית נשרף מהר יותר מכל שמן רגיל, ומאבד את ערכיו התזונתיים, ולכן חשוב להימנע מלהשתמש בו

לטיגון. אולם האמת היא, שבגלל העובדה ששמן זית מכיל ברובו שומן שאינו שומן רווי, בשונה משמנים המופקים מהחי,

או משמן הקוקוס, הוא בהחלט מהווה שמן מעולה למטרות טיגון.


עוד בימי קדם נהגו לטגן בעזרת שמן זית. ומבחינה מדעית, חומצה אולאית היא חומצת השומן החד בלתי רוויה הנפוצה ביותר.

תכולה גבוהה של חומצה זו בשמן, היא הגורם המשמעותי ביותר מבחינת התאמת השמן לטיגון. כך גם לגבי טיגון בשמן עמוק,

ובה אנו מתייחסים לטמפרטורת העישון. טמפרטורה זו מוגדרת כטמפרטורה בה מתרחשים תהליכי פירוק השמן.

טמפרטורת העישון של שמן הזית משתנה בהתאם לסוג שמן הזית ואיכותו.

ככל ששמן הזית איכותי יותר ורמת החמיצות שלו נמוכה יותר – כך טמפרטורת העישון שלו גבוהה יותר והוא יציב יותר.

ולכן, תמיד עדיף לוודא ששמן הזית שבו בחרתם להשתמש לטיגון הוא שמן הזית האיכותי ביותר.