חשבתם פעם ש”שמן זית” הוא שם כולל לנוזל אחיד המופק מזיתים?
יש לנו חדשות בשבילכם: שמני זית שונים מופקים מזנים רבים של זיתים. כל זן מביא עמו טעם ייחודי, מרקם וצבע שונים לתוך בקבוק שמן הזית. חשוב להתאים שמן זית מזן זיתים מתאים לכל סוג מאכל.
פישולין, קורנייקי, פיקואל, ארבקינה– כל אלו אומרים לכם משהו? אלו הם שמות של זני זיתים שונים הנפוצים במקומות שונים בעולם.
חשוב לבחור את הזן המתאים לכם בשמן הזית, כדי לקבל טעם מאוזן ונכון בשילוב עם סוגי מאכלים שונים.
לפניכם סוגי הזנים הנפוצים בשוק הישראלי ותכונותיהם:
שמן זית מזן קורנייקי - זן יווני מהאי כרתים המתאפיין בריחות עשבוניים של דשא קצור, וטעמו מודגש במרירות וחריפות
בינונית. השמן מתאים לתיבול סלטים ותבשילים.
שמן זית מזן ברנע – טעם ארומטי ופירותי, מקובל לשימוש באירופה. הזן הינו פיתוח ישראלי במקורו.
שמן זית מזן סורי – שמן זית בעל טעם חזק ומריר במיוחד, בעל ארומה מודגשת, הוא מתאים לתיבול של סלט ישראלי, מקורו בלבנון.
שמן זית מזן ארבניקה – טעמו של שמן זית זה הוא ניטרלי, ולכן מתאים לתיבול של סוגי תבשילים שונים, במיוחד של ירקות מבושלים. מקור הזית הינו בספרד.
שמן זית מזן קלמטה – בעל ארומה ייחודית, טעם ומרקם עשירים מאוד ועסיסיות. מתאים לטיגון, בישול דגים ותיבול סלטים, מקורו ביוון.
אנו במשק נפתלי מגדלים שני זנים של זיתים: ארבקינה וקורנייקי.